• Imatrikulácia našich prvákov

            19. 12. 2023

            Tradičné podujatie sa na našom gymnáziu uskutočnilo 29. novembra 2023 na tému Harry Potter. Tak, ako je zvykom, aj my sme privítali nových prvákov špeciálnym nápojom. Potom nás naši dvaja šarmantní moderátori privítali a uviedli začiatok programu.

            Tohtoročný program sa skladal z dvoch častí. V prvej časti žiaci chodili po skupinách do stánkov, kde plnili rôznorodé úlohy a zbierali pečiatky za každú splnenú úlohu. Ten, kto úlohu nesplnil dostal trest.

            V druhej časti žiaci museli predviesť svoju rýchlosť a silný žalúdok. Každý musel pomocou úst vybrať jablko z debničky napustenej vodou a následne s mokrou tvárou vyberať cukríky z múky.

            Po tejto súťaží naši tretiaci usúdili, že už prvákov potrápili dosť a tak ich za odmenu nechali tancovať na parkete telocvične až do konca.

            Náš program spestrilo vystúpenie pána profesora Bakoša, ktorý zaspieval pieseň od Elánu s názvom "Jedenáste prikázanie" s vlastným textom.

            Napriek drobným komplikáciám sme sa všetci výborne zabavili. Takto „pokrstení“ prváci dokázali, že sú skutočnými žiakmi Gymnázia Mikuláša Kováča. Veríme, že u nás budú spokojní a želáme im úspešných a úsmevných päť rokov.




          • Prezentácia španielskych Vianoc

            15. 12. 2023

            Dňa 12.12.2023 sme sa zúčastnili prezentácie španielskych Vianoc na 3. ZŠ vo Zvolene. Privítala nás pani učiteľka Mgr. Tatiana Valverde, ktorá na tejto škole učí španielsky jazyk spolu so svojimi žiakmi 7. a 9. ročnika. V úvode sme im predstavili našu školu, informovali ich o blížiacom sa DOD a následne sme im ukázali, ako sa slávia Vianoce v Španielsku. Žiaci sa naučili nové slovíčka, na ktoré potom robili rôzne aktivity. V tomto nám veľmi pomohli naši piataci: Karim Tayeh, Viktória Folková, Andrea Jančova a Valentína Šcipová, za čo im veľmi pekne ďakujeme. Boli naozaj skvelí. Na záver sme si zaspievali španielsku koledy Arre borriquito. Verím, že sa všetkým zúčastneným žiakom aktivity páčili, že sa zabavili a dúfame, že ich v budúcnosti privítame na našej škole ako našich budúcich študentov.

          • Slovenské olympijské a športové múzeum

            14. 12. 2023

            Dňa 13.12.2022  sa žiaci našej školy zúčastnili exkurzie do Slovenského olympijského a športového múzea v Bratislave. Túto exkurziu sme uskutočnili v rámci Programu OVEP -  vzdelávanie o olympijských hodnotách ( vyhlásené MŠVVaŠ – sprievodca školským rokom 2022/2023 )

            Po príchode do Bratislavy sme sa presunuli do Domu športu, kde sídli aj spomenuté múzeum. V rámci prehliadky sme mali možnosť vidieť zaujímavé exponáty priamo od úspešných slovenských olympionikov. Pútavosť prehliadky nám doplnil sprievodca, ktorý žiakov oboznámil s históriou jednotlivých exponátov, ako aj stručným prierezom úspechov uvedeného športovca. Keďže žijeme v 21. storočí prehliadka bola obohatená aj o interaktívne prvky a videá. Na záver prehliadky si žiaci vyskúšali cyklistický a lyžiarsky trenažér, kde podali fantastické výkony

            Ďakujeme za túto možnosť.

                                                                                                           Marcel a Janka

          • Cesta ku zdraviu

            13. 12. 2023

            Dňa11.12.2023 ( pondelok ) sa uskutočnil druhý workshop zo série – Cesta ku zdraviu. Zúčastnili sa ho triedy :2AB, 2B, 3C, 5A. Dozvedeli sa v ňom množstvo zaujímavých informácií o stravovaní, a význame omega 3 mastných kyselín. Prednášajúci musel zodpovedať aj množstvo zaujímavých otázok od žiakov. Workshop bol pre našich žiakov prínosný a odniesli si z neho zaujímavé poznatky, ktoré sa týkajú ich tela a životospravy.

            Ďakujem veľmi pekne prenášajúcemu pánovi Jánovi Valuškovi.

                                                                                                                      Janka

          • Mikuláš na GMK

            7. 12. 2023

            To je skvelé! Mikulášova návšteva na škole je často veľmi radostnou udalosťou pre deti i dospelých. Tradične prináša so sebou darčeky, sladkosti a dobrú náladu. Je to pekný spôsob, ako budovať komunitného ducha a tešiť sa spolu.
            Tak ako každý rok, tak aj tento si Školský parlament pripravil Mikulášsku akciu. Je to u nás už skvelá tradícia! Školský parlament  sa stará o príjemné a zábavné udalosti pre všetkých študentov. Mikulášska akcia so sladkosťami a sviatočnou hudbou určite prispela k vytvoreniu príjemnej atmosféry a pocitu spolupatričnosti v škole. Toto podujatie  posilnilo komunitného ducha a vytvorilo nezabudnuteľné spomienky pre všetkých účastníkov. Je skvelé, že  na takéto akcie Školský parlament myslí  a podporujete tak pozitívne vzťahy medzi študentmi a školou. Príjemná sviatočná hudba nám pripomenula blízkosť aj vianočných sviatkov, na ktoré sa už všetci veľmi tešíme.

            A samozrejme, ďakujeme 1.C, 3.C a 4.C triede, že sa zhostili tejto úlohy a spríjemnili nám mikulášsky deň.


                                                                                                                                                                                   Janka

    • Novinky

    • Kontakt

      Gymnázium Mikuláša Kováča, Banská Bystrica
      Mládežnícka 51, 974 04 Banská Bystrica

      gmkbb.edupage.org

      +421/484230061

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje