• Poďakovanie

            7. 7. 2020

            V ostatných štyroch rokoch prebieha na našej škole experimentálne overovanie slovensko-čínskeho bilingválneho štúdia. Aj preto sú kultúrne, jazykové a vôbec spoločenské vzťahy s čínskou stranou veľmi intenzívne a priateľské.

            V uplynulých niekoľkých mesiacoch Čína a Slovensko spolu prežívali najťažšie obdobie. Nám sa podarilo prekonať toto ťažké obdobie aj vďaka priateľom, priaznivcom a sponzorom. K najvýznamnejším bezosporu patrí spoločnosť Clinipharma, s.r.o., reprezentovaná Ing. Radovanom Hrušom, ktorá sídli na Viklefovej mulici1795/10 v Prahe, v Českej republike. Práve táto spoločnosť, ktorá rozvíja priateľstvo a obchodnú spoluprácu s Čínou, veľmi oceňuje prácu našich učiteľov a žiakov pri výučbe čínskeho jazyka a histórie.

            Spoločnosť Clinipharma, s.r.o. patrí k významným priaznivcom a sponzorom našej prestížnej školy. Dôkazom tejto priazne je aj dar – 400 kusov  respirátorov typu KN95 – pre našich žiakov a pedagogický zbor, ktoré nám odovzdal pán ing. Hruša 30. júna 2020.

            Vyslovujeme preto úprimné poďakovanie za tento humánny čin, ktorý nás výrazne posilňuje  v boji proti vírusu Covid19.

             

            在近四年来,我校创立的中斯双语实验教学项目开展一直很顺利,在语言教学、文化交流和社会活动等方面,我校和中国的合作也越来越密切。

            近几个月来,由于新冠疫情的影响,中国和斯洛伐克都经历了艰难的时光。由于我校友好的合作伙伴们、坚定的支持者和热心的赞助商们的帮助,我校最终度过了这次难关。其中要特别感谢由Ing.RadovanHruša经理代表的Clinipharma 有限公司(地址:捷克共和国布拉格的1795 / 10 Viklefova 街),该公司是一所与中国业务合作密切的公司,非常支持我校中斯双语实验教学项目,且十分赞赏我校汉语语言和中国历史文化的教学。

            Clinipharma有限公司是我校主要赞助者之一,Hruša经理在2020年6月30日向我校学生和教学人员赠送了400个KN95型口罩,我校在此表达真挚的感谢。

            在此,向帮助过我校的人们表示诚挚的感谢,是你们增强了我们对抗Covid19病毒的能力。

          • Boj proti koronavírusu naše priateľstvo utužil

            7. 7. 2020

            V ostatných štyroch rokoch prebieha na našej škole experimentálne overovanie slovensko-čínskeho bilingválneho štúdia. Aj preto sú kultúrne, jazykové a vôbec spoločenské vzťahy s čínskou stranou veľmi intenzívne a priateľské.

            V uplynulých niekoľkých mesiacoch Čína a Slovensko spolu prežívali najťažšie obdobie. Nový koronavírus spôsobil, že krajiny celého sveta musia teraz čeliť výzvam, ktoré tu predtým neboli. Naši čínski priatelia zo strednej školy v Zhengdingu nám v tomto kľúčovom okamihu boja proti epidémii darovali 800 zdravotných rúšok. A tak sme si dnes 30.6.2020 prevzali nielen vysvedčenia za uplynulý školský rok, ale z rúk pani riaditeľky Dr. Alenky Paulovej aj darček v podobe ochranných rúšok.

            Aj keď je situácia ohľadom epidémie oveľa lepšia ako predtým, veľmi si toto gesto vážime. Je výrazom ľudskosti, solidarity a priateľstva a hlavne o tom to celé je.

            Žiaci GMK

             

            新冠肺炎疫情让我们的友谊更进一步

            我校创立的中斯双语班实验教学项目已经四年了。近四年来,在语言教学、文化交流、社会活动等方面,我校和中国的合作越来越密切,与此同时,中斯双方学校的关系也越来越好。

            过去几个月里,新冠肺炎使全世界各国都面临着前所未有的挑战,中国和斯洛伐克也度过了一段艰难的时光,在疫情期间,河北正定中学的朋友们给我校赠送了800个口罩,这使我们十分感动。在6月30号上午,米库拉什·科瓦奇中学校长PaedDr. Alena Paulova 将2019/2020学年的成绩单和赠送的口罩一并发给了学生们。

            虽然新冠肺炎疫情的情况有所好转,但是疫情还远未结束,我们非常感谢正定中学的帮助。两校的友好合作也是中斯两国人民之间友好关系的象征。

            米库拉什·科瓦奇中学的学生们

    • Novinky

    • Kontakt

      Gymnázium Mikuláša Kováča, Banská Bystrica
      Mládežnícka 51, 974 04 Banská Bystrica

      gmkbb.edupage.org

      +421/484230061

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje