• Sedbal

            21. 4. 2023

            Dňa 18.4.2023 sme na našej škole organizovali Krajské kolo v Sedbale žiakov a žiačok stredných škôl. S veľkým potešením môžeme informovať, že družstvo žiakov našej školy v zložení Tristan Kaliský, Simon, Tršo, Elizabeth Viktória Balogová a Michaela Cholvádová obsadilo v konkurencii 9 družstiev zo stredných škôl z celého Banskobystrického kraja celkové 1. miesto. Našim žiakom k tomuto úspechu a ukážkovej reprezentácii našej školy gratulujeme a prajeme do budúcnosti veľa podobných úspechov.

          • Beseda na tému antidoping

            21. 4. 2023

            Keďže obsahom olympijskej výchovy nie sú len informácie o olympijských hrách, úspešných olympionikoch a pod., ale zahŕňa aj tú tzv. temnejšiu stránku športu, ako sa niekedy doping označuje, rozhodli sme sa do projektu OVEP zahrnúť pre žiakov aj túto problematiku. S týmto cieľom sme dňa 13.4.2023 zrealizovali besedu so spolupracovníkom Slovenskej antidopingovej agentúry (SADA) Jánom Tomkom. Pán Tomko pracovník CVČ Junior našich žiakov oboznámil s prácou Slovenskej antidopingovej agentúry a svoj výklad zameral predovšetkým na negatívny vplyv energetických nápojom a žuvacieho tabaku, čo sú v dnešnej dobe veľmi obľúbené produkty medzi mladými ľuďmi. K prednáške pripojili aj samotní žiaci svoje postrehy, názory a skúsenosti s inkriminovanou problematikou, čím rozvinuli zaujímavú diskusiu obohacujúcu aj pre odborníka pána Tomka.

          • Na našu školu zavítala vzácna návšteva...

            21. 4. 2023

            V rámci olympijskej výchovy pre školy - OVEP našu školu navštívila slovenská športová strelkyňa v disciplíne trap Zuzana Rehák Štefečeková. Sme veľmi radi, že sme mohli Zuzku privítať, pretože okrem toho, že je úspešná športovkyňa olympijská víťazka, niekoľkonásobná majsterka sveta a Európy a držiteľka viacerých ocenení, je to aj úžasný človek. Stretnutie s ňou bolo pre našich žiakov veľmi inšpirujúce. V priateľskej atmosfére sa od nej dozvedeli veľa dôležitých informácii o živote profesionálneho športovca, o športovej streľbe, ale Zuzka sa s nami podelila aj o zážitky a príhody zo svojej bohatej kariéry.

            Sme veľmi radi, že si Zuzka na nás našla čas vo svojom nabitom programe, keďže v čase nášho stretnutia bola v plnej príprave na Svetový pohár, za čo jej patrí veľká vďaka a budeme šťastní, ak nás poctí svojou návštevou aj v budúcnosti.

    • Novinky

    • Kontakt

      Gymnázium Mikuláša Kováča, Banská Bystrica
      Mládežnícka 51, 974 04 Banská Bystrica

      gmkbb.edupage.org

      +421/484230061

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje