• Navštívili sme Európsky parlament!

            21. 2. 2023

               Vďaka projektu Ambasádorských škôl Európskeho parlamentu sa nám – žiakom IV.C, V.B a V.C – 9. februára podarilo nazrieť do Európskeho parlamentu v Štrasburgu. Spolu so stovkami ďalších študentov z členských krajín EÚ sme sa spolu s profesorom M. Bakošom, ktorý nás na exkurzii sprevádzal, zúčastnili bohatého programu, ktorý tam na nás čakal. Vypočuli sme si videoodkaz priamo od predsedníčky Európskeho parlamentu Roberty Metsoly, diskutovali sme s odborníkmi o životnom prostredí, klimatickej zmene a o dôležitosti prechodu na zelenú energiu. Venovali sme sa tiež téme vojny na Ukrajine a ruskej agresii. Po výbornom obede sme dostali jedinečnú príležitosť stať sa členmi Európskeho parlamentu a simulovať jeho fungovanie. Bola to veľmi prínosná skúsenosť a všetci sme si odtiaľ odniesli mnoho nových myšlienok. V paralelnom čase sa učitelia zúčastnili online diskusie s hovorcom Európskeho parlamentu Christopherom Coaklym a následne sa stretli so svojimi európskymi kolegami pri vzájomných rozhovoroch.

               V Štrasburgu sme sa stretli aj s pani veľvyslankyňou Slovenskej republiky pri Rade Európy Oksanou Tomovou a s jej zástupcom Radoslavom Kusendom, s ktorými sme viedli obohacujúcu diskusiu o zahraničnej politike, virtuálnom svete, ekológii a mnohom inom.

               Jeden deň sme tiež venovali objavovaniu samotného mesta Štrasburg, ktorý dokázal celý náš tím úplne očariť. Postupne sme navštívili katedrálu Notre-Dame de Strasbourg, Múzeum krásneho umenia, ako aj Múzeum moderného umenia.

               Náš výlet bol plný vtipných, nezabudnuteľných a poučných momentov. Ďakujeme všetkým, ktorí nám tento zážitok umožnili.

                                                                                                                       Janka Vrábeľová

          • Dňa 31.1.2023 sme v GMK BB oslávili nový čínsky rok – rok VODNÉHO ZAJACA

            6. 2. 2023

            Utorok 31. januára 2023 sa v škole niesol v duchu osláv nového čínskeho roka. Oslavovalo sa v gymnáziálnom slovensko - čínskom odbore. Oslavy otvorila čínska lektorka a metodička vyučovania čínskeho jazyka p. Jin Jinan.

            Po krátkom kvíze a hudobno – tanečnom entré si žiaci 1. – 5. ročníka pripravili  vo svojich triedach programy, ktoré obsahovali: súťaže, kvízy a nechýbali ani tradičné čínske chuťovky i čínske jedlá, ako to už k oslave patrí. Viac Vám napovedia fotky z osláv v prílohe.

            Všetko najlepšie v NOVOM ROKU ZAJACA vedeniu školy, učiteľom, lektorom, ale hlavne žiakom a rodičom slovensko – čínskeho bilingválneho odboru štúdia v Gymnáziu M. Kováča v B. Bystrici.

            PaedDr. Lenka Majerová, vedúca PK

    • Novinky

    • Kontakt

      Gymnázium Mikuláša Kováča, Banská Bystrica
      Mládežnícka 51, 974 04 Banská Bystrica

      gmkbb.edupage.org

      +421/484230061

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje