• Deň otvorených dverí

            23. 1. 2024

            O tradičné podujatie bol dňa 18. januára 2024 (od 9:00 do 13:00) na našom gymnáziu veľký záujem. Zúčastnilo sa ho viac ako dvesto žiakov základných škôl spolu s rodičmi.

            Na prízemí na účastníkov po prezencii (ktorú mala na starosti L. Majerová) čakali informačné stánky o španielskom (K. Švihlíková), resp. čínskom odbore (M. Madzinová). Na prehliadke priestorov gymnázia a pri návštevách vzorových hodín zo španielčiny, čínštiny, prírodovedných predmetov ich sprevádzali naši žiaci II.B, II.C, IV.B, V. A a V.B, pričom mali možnosť aj sami sa zapojiť do aktivít na jednotlivých vyučovacích hodinách. Viac ako šesťdesiat žiakov využilo možnosť pripraviť sa na prijímacie skúšky na GMK prostredníctvom skúšobných testov z uplynulých rokov, ktoré si sami na mieste vyhodnocovali.

            Na prvom poschodí prebiehali aktivity zo španielčiny s tabletmi a interaktívnou obrazovkou (M. Pikulová, L. Findrichová). Návštevníci sa tiež mohli naučiť niektoré španielske či čínske slovíčka, alebo si vyskúšať písať čínske znaky. Podujatie spestrilo aj premietanie záberov z 30. výročia založenia našej školy.

            Za vytvorenie fotodokumentácie vďačíme žiakovi IV.A Danielovi Poláčikovi. Ďakujeme organizátorom, našim pedagógom aj žiakom, a účastníkom prajeme úspech na blížiacich sa prijímacích skúškach na naše gymnázium.

          • Cvičné maturity zo španielčiny

            23. 1. 2024

                        V dňoch 16. a 17. januára 2024 sa na našom gymnáziu uskutočnila – skúšobnou formou – ústna forma internej časti maturitnej skúšky zo španielskeho jazyka, literatúry a kultúry. Žiaci V.A a V.B triedy si so štvormesačným predstihom vyskúšali, aké je to okúsiť atmosféru maturít, ktoré ich v máji – už naostro – neminú. Z cieľov cvičného skúšania pre žiakov možno vyzdvihnúť kvalitnejšie sa vyjadrovať v španielskom jazyku, dôkladnejšie si zafixovať potrebné vedomosti, ako aj lepšie zvládať trému a stres.

    • Novinky

    • Kontakt

      Gymnázium Mikuláša Kováča, Banská Bystrica
      Mládežnícka 51, 974 04 Banská Bystrica

      gmkbb.edupage.org

      +421/484230061

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje