• Simulované študentské voľby prezidenta

            28. 3. 2024

            Naši žiaci od 15 rokov mohli v tomto školskom roku pristúpiť k volebnej urne už po druhýkrát – pri voľbe prezidenta SR. 1. kolo simulovaných volieb sa uskutočnilo 19.3. a 2. kolo 27.3.2024. Volebná účasť sa pohybovala okolo 45 percent. Všetkým zúčastneným žiakom (a zvlášť členom školskej volebnej komisie) ďakujeme a tešíme sa v tomto školskom roku aj na voľby do Európskeho parlamentu.

          • Exkurzia druhákov do Martina

            28. 3. 2024

            26. marca sa žiaci II.B triedy, sprevádzaní prof. M. Bakošom, zúčastnili exkurzie v Martine. V Literárnom múzeu ich čakala prehliadka so sprievodcom, a to najprv v národnej dvorane, kde sú obrazy a busty našich najvýznamnejších národných dejateľov, stojacich zároveň pri zrode Matice slovenskej. Následne sa žiaci presunuli do priestorov samotného múzea, kde sú umiestnené expozície plné obrazov, literárnych či iných pamiatok, mapujúcich postupne naše písané dejiny od čias Konštantína a Metoda a vynálezu hlaholiky prakticky až po súčasnosť.

            V druhej časti exkurzie žiaci navštívili Slovenskú národnú knižnicu, zoznámili sa s jej fondom, ako aj s možnosťami požičiavania si kníh z celého Slovenska.

            Pre našich žiakov to bola iste pekná skúsenosť a zároveň ďalší vedomostný dielik do mozaiky maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a literatúry, ktorá ich o dva roky čaká.

          • Výmena pohľadníc / Intercambio de postales

            18. 3. 2024

            Tradične aj tento školský rok sa Gymnázium Mikuláša Kováča zapojilo do výmeny vianočných pohľadníc so španielskou školou El Monte v Malage. Novinkou bolo, že druhý a tretí ročník písal pohľadnice po anglicky a prvý ročník po španielsky. Žiaci napísali pohľadnice španielskym študentom do Malagy, a naopak tí im napísali pohľadnicu tiež v angličtine alebo španielčine. Písali im o tom aké sú Vianoce u nás na Slovensku a naši žiaci sa dozvedeli ako trávia Vianoce španielski žiaci na pobreží Malagy. Tento kultúrny projekt organizujeme na škole už 6 rokov a žiaci sa vždy potešia, keď dostanú nádherné vyzdobenú pohľadnicu, ktorá je len pre nich. 

            …..

            Este año escolar el instituto de Miluláš Kováč también ha participado en el intercambio de postales navideñas con el Colegio El Monte en Málaga. En cambio, este año los alumnos de primero escribieron los postales en español y los de segundo y tercero en inglés. Los alumnos hablaron de Navidades en Eslovaquia y nuestros alumnos se enteraron de como pasan las Navidades los alumnos de Málaga. Este proyecto cultural ogranizamos en nuestra escuela durante 6 años y los alumnos siempre están felices cuando reciben una postal decorada para ellos.

             

    • Novinky

    • Kontakt

      Gymnázium Mikuláša Kováča, Banská Bystrica
      Mládežnícka 51, 974 04 Banská Bystrica

      gmkbb.edupage.org

      +421/484230061

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje