• 2% pre OZ EDUKA

            22. 2. 2022

            Vážení rodičia, starí rodičia a priatelia školy,

            aj tento rok sa na Vás obraciame s prosbou o 2% dane z príjmu. V predchádzajúcich rokoch nám tieto príspevky veľmi pomohli, preto Vás prosíme o pomoc aj tento rok. Ide o príspevok, ktorý nemusíte vyťahovať zo svojej peňaženky, ale sami rozhodnete o časti svojej dane, ktorá ide do štátneho rozpočtu. Stačí, keď vyplníte tlačivo, podpíšete ho a odovzdáte škole spolu s potvrdením dane od zamestnávateľa. Všetko ostatné vybavíme za Vás. (pozn. tlačivo pošleme vytlačené po deťoch domov, alebo elektronicky nájdete TU)

            Ďakujeme za príspevky v minulosti, ktoré sme použili veľmi zodpovedne a efektívne. Napríklad:
            - finančne sme prispeli na didaktickú techniku,
            - prispeli sme na nákup učebných pomôcok,
            - kamerový systém
            - prispeli sme na zorganizovanie súťaží na našej škole a mnoho ďalších aktivít.

            V našej viac ako viacročnej budove je stále čo prerábať, renovovať, skrášľovať. Normatív na školu nedokáže pokryť všetky náklady, sme odkázaní na sponzorov a príspevky od rodičov. Formou poukázania 2% z daní nám pomôžete dosiahnuť, aby aj naše gymnázium bolo školou peknou a modernou. Peniaze sú kontrolované rodičmi, nie je možné ich použiť na iné účely. Kedykoľvek môžete nazrieť a skontrolovať pohyby týchto financií.

            Na škole je potrebné:
            * zakúpiť nové, moderné pomôcky na vyučovanie,
            * vymaľovať triedy, chodby,
            * zrenovovať oplotenie areálu školy

            Preto Vás prosíme, venujte nám svoje 2% z dane, oslovte aj svojich priateľov, kolegov, známych, aby pomohli našej škole. O potrebné tlačivá môžete požiadať telefonicky alebo elektronicky. Vyplnené a podpísané tlačivá môžete poslať poštou, doniesť ich osobne zamestnancovi školy alebo priamo odniesť na daňový úrad.

            Kontakty: milada.zabkova@gmk-bb.sk

            Veľmi pekne Vám ĎAKUJEME!

            OZ EDUKA pri Gymnáziu
            Údaje:
            IČO: 37955136
            Právna forma: Občianske združenie
            Sídlo: Mládežnícka 4282/51, 974 04 Banská Bystrica

          • Lyže a láska alebo február na GMK

            22. 2. 2022

                        Chceli by ste vedieť, čo sa udialo na Gymnáziu Mikuláša Kováča vo februári? Čítajte ďalej a dozviete sa.

                        Začiatok posledného zimného mesiaca sa začal pre žiakov prvého ročníka športovo. Triedy I.A, I.B a I.C sa zúčastnili lyžiarskeho výcviku na Látkach.

                         Po ich návrate školu zasiahol Amorov šíp, a to v plnej sile! Prežili sme týždeň plný lásky. Hneď v pondelok bol pre všetkých vytvorený valentínsky fotokútik, v ktorom mohli zvečniť svoje priateľstvá aj lásky.

                        V utorok sme v rámci Týždňa lásky poláskali sami seba. Sebaláska je rovnako dôležitá, ak nie dôležitejšia ako ostatné formy lásky, preto sme sa stretli cez prestávku na ihrisku a poriadne rozpumpovali svoje srdcia v rytme hudby. Hlavným trénerom bol náš lektor Carlos, no na pomoc mu prišli aj iní učitelia.

                        Tým, ktorí sa rozhodli svoju lásku „zomknúť“ práve na pôde GMK vyšlo vedenie školy v ústrety a tak sa z jednej časti plota pri ihrisku stáva miesto visacích zámkov pre GM(K)lásky ♥. Či už sa rozhodnete zomknúť s priateľom, priateľkou, kamarátom, kamarátkou alebo spolu ako jedna trieda, je na Vás.

                        Poslednou aktivitou v týždni lásky bolo „rande“ naslepo. Každý, kto v sebe našiel kus odvahy a lásku k dobrodružstvu, mohol svoje meno hodiť no taštičky, z ktorej boli vylosované náhodné dvojice. Zapojili sa žiaci všetkých ročníkov, ale aj učitelia a napätie v deň akcie sa dalo krájať nožom. Koho dostanem? Bude to dievča? Chlapec? Učiteľ? Tieto otázky mátali všetkých až do piatku 9:35, kedy boli dvojice vyslané na spoločnú prechádzku areálom školy. A ako to dopadlo? Podľa ankety, ktorú sme žiakom poslali, by si radi podobnú akciu zopakovali... Tu je z nej pár zákulisných fotiek.

                        Žiaci španielskej sekcie tiež súťažili v súťaži o najkrajší ľúbostný list. Vyzbieralo sa enormné množstvo súťažných španielskych „valentínok“, a veru boli nádherné pre oko i pre dušu. Zvíťaziť však mohla iba jedna. Výherná karta padla na Viktóriu Vaisovú z 2.A, ktorá si od nášho lektora Alfonsa prebrala 2 vstupenky do kina na film podľa vlastného výberu.

                        Všetkým, ktorí sa zapojili, či už do jednej, alebo aj do všetkých aktivít zo srdca ďakujeme. Špeciálne ďakujem patrí aj Davidovi Lopezovi Padúchovi z 3.B za zachytenie celotýždňovej atmosféry. Veríme, že máme tú česť nechať sa fotografovať budúcim profesionálom.

                        A čo na záver? Ako sme začali, tak aj končíme. Opäť lyžami. Tentokrát však ide o lyžiarsky výcvik druhého ročníka. Keďže sa minulý rok výcvik nemohol uskutočniť, podarilo sa vďaka spolupráci učiteľov, vedenia školy a rodičov zabezpečiť náhradu v tomto školskom roku. Látky, tešte sa, GMK už ide!

    • Novinky

    • Kontakt

      Gymnázium Mikuláša Kováča, Banská Bystrica
      Mládežnícka 51, 974 04 Banská Bystrica

      gmkbb.edupage.org

      +421/484230061

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje