• Európska noc výskumníkov

            22. 11. 2022

            V piatok 30. septembra sme sa my, žiaci tried 1.A a 4.B spoločne vybrali na Európsku noc výskumníkov v obchodnom stredisku Európa. Cesta nám ubehla rýchlo, hlavne vďaka dažďu, ktorý nám ustavične klopkal na ramená. V Európe sme sa rozdelili do malých skupiniek a navštívili niekoľko stánkov, v ktorých sme si mohli poprezerať, v mnohých aj vyskúšať mnoho zaujímavých pokusov či výskumov. Absolvovali sme kvízy, v ktorých sme vyhrali malé ceny a núdza nebola ani o zaujímavé rozhovori s zúčastnenými výskumníkmi.

            „Najviac ma zaujal stánok s vedeckými hračkami, v ktorom som strávila asi najviac času. V inom stánku som ochutnala papier, ktorý mal že vraj chutiť sladko či kyslo, no za mňa to bol obyčajný papier.“ - Adela

            „Najviac sa mi páčili laboratórne pokusy a prvá pomoc.“ - Tessa

            „Na Noc výskumníkov som šla aj pominulé roky a mám pocit, že kvalita tohto podujatia od predchádzajúcich rokov upadla.“ - Johanka.

            „Zaujalo ma mnoho stánkov, no občas som mala pocit, že sú niektoré pokusy až príliš detské a nebolo to pre moju vekovú kategóriu.“ - Paulína.

            „Mňa tam asi najviac zaujal robot, ktorý sa dal ovládať pohybom.“ - Timotej.

             

            Výstavu sme si každopádne užili a tešíme sa na budúci rok.

          • Rope skiping

            15. 11. 2022

            Dňa 10.11.2022 ( štvrtok ) sa na našej škole – v telocvični uskutočnila súťaž v preskokoch cez švihadlo – ROPE SKIPING medzi strednými školami. Do súťaže sme postavilidve družstvá. Jedno družstvo tvorilo ž žiakov ( 3 dievčatá, 3 chlapci ) Súťaže sa zúčastnilo 9 škôl. A naše družstvá sa umiestnili : jedno na 3.mieste a jedno na 1. mieste

                                                                       Srdečne GRATULUJEME

          • Keď fair play víťazí....

            15. 11. 2022

            V lete sa uskutočnila Európska olympiáda mládeže EYOF 2022. V rámci olympiády sa naša škola zapojila do medzinárodnej súťaže o fotografiu, ktorá mala vyjadriť fair play v športe. Náš žiak Daniel Poláčik v spolupráci s tímom z OCEP-u urobil fotku – florbal s Maximom – žiakom z Dráčika, a táto fotka vyhrala prvé miesto. A za to, že Maxim súhlasil s tým, že sa zúčastní na fotografovaní sme sa mu chceli odvďačiť. Pripravili sme pre neho darčeky a vyrazili sme za ním do triedy, kde sme sa mu za všetko poďakovali a tieto darčeky mu odovzdali.

          • Olympiáda v anglickom jazyku na GMK

            15. 11. 2022

            Dňa 8.11. sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku, ktoré prebehlo v dvoch kolách. Zo všetkých prihlásených žiakov sa do ústneho prepracovalo v dvoch kategóriách dokopy sedem žiačok. Výsledky boli tesné, o finálnom poradí rozhodoval doslova bod.​​​​​​

            Kategóriu 2A ovládli žiačky z II.C nasledovne:

            1.miesto: Michaela Kurčíková

            2.miesto: Anna Vítoslavská

            3.miesto: Karolína Šubová

             

            V kategórii 2B bolo výsledné poradie takéto:

            1.miesto: Eva Hanicová zo IV.A

            2.miesto: Adela Balgová zo III.B

            3.miesto: Dorota Babjáková zo V.B

            Pomyselnú zemiakovú priečku obsadila Diana Laura Chyská zo IV.B

             

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazkám, odmeneným knižnými cenami, srdečne blahoželáme. Michaele a Eve, ktoré budú našu školu reprezentovať na okresnom kole, držíme palce.

    • Novinky

    • Kontakt

      Gymnázium Mikuláša Kováča, Banská Bystrica
      Mládežnícka 51, 974 04 Banská Bystrica

      gmkbb.edupage.org

      +421/484230061

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje