• Olympijský deň

            30. 6. 2022

            Dňa 28.06.2022 (utorok) sa na našej škole uskutočnil Olympijský deň. Žiacka školská rada po dohode so študentami vybrala ako šport -  volejbal. Študenti vytvorili 10 družstiev, každé družstvo si dalo názov a tí, ktorí nehrali, povzbudzovali. Atmosféra bola fantastická a výkony študentov excelentné.

            Víťazný tím, ktorý mal meno Hriňová, si na záver zmeral sily s družstvom, ktoré vytvorili učitelia. Učitelia dali do zápasu dušu, srdce a úsmev, no napriek tomu ich družstvo Hriňová zdolalo 2:1.

            Prvé tri tímy boli ocenené medailami, šiltovkami a tričkami, ktoré sme dostali od SOŠV. Ďakujeme a víťazom srdečne GRATULUJEME!

          • Geografický korešpondenčný seminár

            28. 6. 2022

            Sandra Petlachová (4.B ) sa zapojila pod vedením Janky Szolnokyovej do Geografického korešpondenčného seminára, ktorý organizovala Katedra ekonomickej a sociálnej geografie, demografie a územného rozvoja na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.

            Korešpondenčný seminár plynul v priebehu celého školského roka a uskutočnil sa v dvoch kolách. Prvé kolo sa skladalo z dvoch úloh a druhé zo štyroch úloh.

            Korešpondenčný seminár prebiehal v rámci celého Slovenska, zúčastnilo sa ho 35 študentov a naša Sandra skončila ako úspešná riešiteľka na krásnom 17. mieste

            GRATULUJEME

          • Naše gymnázium získalo prvé miesto v projekte EPAS

            27. 6. 2022

            ​​​​​Dňa 22. júna 2022 sa v Bábkovom divadle v Žiline uskutočnilo slávnostné odovzdávanie plakiet a diplomov laureátom 6. ročníka projektu Ambasádorské školy Európskeho parlamentu. Zúčastnili sa jej junior a senior ambasádori desiatich slovenských stredných škôl, ktoré tohtoročný projekt úspešne zavŕšili. Podujatím sprevádzala účastníkov Naďa Nováková z Kancelárie Európskeho parlamentu v Bratislave.​

            Po otvorení nasledovalo divadelné predstavenie Dejiny Európy, dokumentujúce dramatický prierez dejinami sveta a osobitne starého kontinentu. Potom prítomných prostredníctvom krátkych videí pozdravili slovenskí europoslanci Michal Wiezik, Vladimír Bilčík a Martin Hojsík.

            Najúspešnejšou školou aktuálneho ročníka projektu sa stalo naše gymnázium, pričom pýšiť sa titulom Ambasádorská škola EP a exkurziu do Európskeho parlamentu v Štrasburgu získali ďalšie tri slovenské školy. Naši žiaci v krátkej prezentácii predstavili najdôležitejšie realizované aktivity, z ktorých spomenieme aspoň besedy s našimi europoslancami, akcie spojené s Dňom Európy či postup do národného kola Mladého Európana (v ňom žiaci J. Dlhopolec, S. Šiška a J. Vrábeľová získali v konkurencii trinástich škôl pekné 7. miesto). Gratulácia k víťazstvu v projekte pod vedením senior ambasádora Mgr. Marcela Bakoša patrí nasledujúcim žiakom: Jakubovi Dlhopolcovi, Janke Vrábeľovej, Karin Veľochovej a Lenke Prieberovej  zo IV.C, Samuelovi Hrušovi a Barbore Visnyaiovej z III.C, Šimonovi Hrnčiarovi a Veronike Hviščovej z II.C, Bianke Janoštiakovej a Karin Škarbovej zo IV.B. Ďalší naši žiaci, zapojení do projektu: Samuel Šiška zo IV.C, Kornélia Šimšíková z III.C, absolventi Erika Králiková, Simona Murínová a Sarah Šonkoľ z V.A.

            Podujatie bolo zakončené spoločným obedom v kaviarni Nová synagóga v Žiline.

            Našim víťazom zo srdca blahoželáme a prajeme im úspešné pokračovanie v projekte aj do ďalších rokov.

            Rozhovor s Jakubom Dlhopolcom v rádiu Regina:

            https://www.rtvs.sk/radio/archiv/1546/1812504

          • Olomouc

            23. 6. 2022

            V utorok 21.6. 2022 sa žiaci bilingválnej slovensko - čínskej sekcie (II.C, III.C,IV.C) zúčastnili exkurzie na Univerzite Palackého v Olomouci (UPOL)-ČR spolu s pedagogickým dozorom - Mgr. Ďuricom, Mgr. Drugdom. Počas návštevy sa mali možnosť  oboznámiť  so vzdelávacími programami filozofickej fakulty - katedier všeobecnej lingvistiky a ázijských štúdií. Sprievodcom po univerzite bola naša bývalá absolventka Mgr. Ľudmila Lacková PhD., ktorá je zároveň vedúcou katedry obecní lingvistiky. Na vlastné oči sa mohli presvedčiť o prepojení vedeckých pracovísk a laboratórií, ktoré spájajú výskum humanitných a prírodných vied prostredníctvom aplikácie lingvistických metód. Na katedre ázijských štúdií  sa žiaci našej školy dozvedeli viac o štúdiu kórejčiny, vietnamčiny, indonézštiny, ktoré s nadobudnutými vedomosťami zo štúdia čínskeho jazyka  na GMK môžu v praxi uplatniť na pracovných trhoch  orientovaných na ázijskú kultúru.  Po skončení prehliadky priestorov univerzity sa študenti presunuli do historického centra bývalého kráľovského mesta, kde sa oboznámili s významnými dominantami mesta - radnica, morový stĺp, orloj, katedrála , vlastivedné múzeum. 

          • Olympijský deň

            2. 6. 2022

            Včera (1.6.2022) sme úspešne prezentovali Španielsko v Banskej Bystrici pod Pamätníkom, kde prebehla veĺkolepá akcia- Olympijský deň. Okoloidúci si overili znalosti o Španielsku v kvíze, zoznámili sa so španielskymi športovcami, ale aj španielskym tradičným jedlom. Moji študenti stihli aj odbehnúť - olympijský beh a získať podpisy od Mateja Totha a Nasti Kuzminovej. Ďakujem za možnost zúčastniť sa tejto veĺkolepej akcie. 

            Gymnázium Mikuláša Kováča
            Mládežnícka 51
            Banská Bystrica 

            gmkbb.edupage.org

          • Olympijský oheň

            2. 6. 2022

            Olympijský deň v Banskej Bystrici ( 1.6.2022 ) v podvečerných hodinách pokracoval slávnostným ceremoniálom, na ktorý Mgr. Danka Barteková ( slovenská reprezentantka v streleckej disciplíne skeet) doniesla pod Pamätník SNP v B.B. olympijský oheň z Ríma pri príležitosti bkížiaceho sa podujatia EYOF 2022 BB. Všetkých 8 krajov Slovenska prebralo od Danky Bartekovej olympijský oheň, aby sa rozšíril do celého Slovenska. Na tomto slávnostnom ceremoniáli sa zúčastnili aj študenti z Gymnázia Mikuláša Kováča a to Imrich Rutšek ako vlajkonosič a Daniel Poláčik, ktorý od Danky Bartekovej prevzal olympijský oheň do Banskobystrického kraja. 

            Dakujem organizátorom, že vybrali našu školu

    • Novinky

    • Kontakt

      Gymnázium Mikuláša Kováča, Banská Bystrica
      Mládežnícka 51, 974 04 Banská Bystrica

      gmkbb.edupage.org

      +421/484230061

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje